Blizzard a Gamescom 2015.

     Včera v Nemecku na Gamescome to vrelo, Blizzard vypustil viacero zaujimavých noviniek, no live ich mohli sledovať len pozvaní hostia. Prebiehal aj streaming novej expanzie hry World of Warcraft, no ešte predtým sa aspoň stručne vrátime za zatvorené dvere konferenčnej sály a prezradíme vám, čo sa za nimi dialo.

 
Konferenciu otvárali obľúbeným kartovým titulom Hearthstone. Spievaný trailer čoskoro nasledovali novinky o novej Grand Tournament expanzii. Tá bude zameraná hlavne na silných šampiónov, ktorí dokážu jednotkám pod sebou vylepšiť vlastnosti a napríklad ich inšpirovať tak, že dostanú bonusy. Taktiež pribudnú aj nové kúzla ako napríklad Bolster alebo Burgle. Najviac však zaujala nová herná mechanika nazvaná Jousting. Z balíčka oboch hráčov vyberie po jednej karte a porovná ich vlastnosti. Na základe konkrétneho Joustu potom pridelí nejaký efekt tomu hráčovi, ktorého karta mala lepšie parametre. Do hry taktiež pribudne aj Highest Rank Bonus. Hra si teraz zapamätá váš najvyšší rank v každom mesiaci a na jeho základe vás potom odmení určitým bonusom.
 
MOBA titul Heroes of The Storm predstavil Eternal Conflict. Súčasťou noviniek bude nový hrdina - Kharazim, Monk známy z Diablo 3. Ten padá do kategórie melee a support charakterov, no vďaka výberu traitov osloví široké spektrum hráčov. Je vhodný na útok, na liečenie, no taktiež aj pre hráčov, ktorí v priebehu hry potrebujú dostatok many. Jeho hlavné schopnosti môžete dobre poznať z Diabla a sú to Radiant Dash, Breathe of Heaven a Deadly Reach. Tie dopĺňajú jeho heroics útoky ako Divine Palm alebo Seven Sided Strike.
 
Do hry čoskoro pribudne aj Rexxar z World of Warcraft, ktorý bude ranged warrior a ako správny vládca príšer ich v boji náležite využije. Jeho spoločníkom je Misha, treba sa však o ňu starať a chrániť ju, za čo sa vám odvďačí niektorými špeciálnymi útokmi. Dokážete zvýšiť ilu jej útokov alebo na nepriateľov povolať diviaky, ktoré ich vystopujú a prenasledujú. V budúcnosti do hry pribudne aj Artanis zo Starcraft: Legacy of The Void a každý, kto si hru kúpi, si ho sprístupní v HoTS. Nebudú chýbať možnosti rôznych skinov pre postavy.
 
Do hry pribudne aj nová mapa. Infernal Shrines je inšpirovaná Diablom a bojujete v nej o svätyne, ktoré vám dokážu v boji poskytnúť výhody. Musíte si však dávať pozor na Punishera, ktorý dokáže hráčov prenasledovať a ani steny alebo dvere pre neho nie sú prekážkou.Na Mother Base je k dispozícií helikoptéra, ktorá slúži primárne na presun do veľkých regiónov v rôznych častiach sveta, v ktorých sa odohrávajú jednotlivé misie. V rámci prvých hodín hry sme sa pozreli do hornatého Afganistanu v čase sovietskej invázie. Územie, po ktorom je v tejto lokalite možné sa voľne pohybovať, je značne rozsiahle. Presná rozloha nie je známa, nie je však problém precestovať 3-4 kilometre tým istým smerom. Na kopcovitom území sa nachádza niekoľko väčších či menších dedín spojených cestnou sieťou, ako i viaceré hory, údolia i púšť.
 
Jeff Kaplan priblížil FPS titul Overwatch, ktorý je vôbec po prvý raz v Európe verejne hrateľný. Je stavaný na tímové hranie s dosahovaním určitých cieľov alebo misií v PvP súbojoch. Dočkali sme sa predstavenia dvoch nových máp. Volskaya Industries vás zavedie do Ruska, kde môžete jasne badať typické prvky v architektúre, no nájdete tu aj továre\ na výrobu obrovských mechov v štýle Pacific Rim, ktoré slúžia na boj s nepriateľskými robotmi. Mapa ponúka obrovskú dynamiku a aj v pozadí sa stále niečo deje. Mapa Numbani je predným protikladom a predstavuje futuristické africké mesto, kde sa ľudia naučili žiť v harmónii s robotmi. Ide o hybridnú mapu.
 
Predstavil nám taktiež nového hrdinu, už celkovo šestnásteho v poradí. Je to Lúcio z Brazílie, ktorý vyrastal ako DJ a hudba je jeho jasným motívom, ktorý využíva aj v boji a sú na nej založené jeho vlastnosti. Dokáže napríklad zahrať skladbu, ktorá ostatným hráčom dodá rýchlosť, či regeneruje zdravie. Zaujme jasným štýlom, dredmi na hlave a korčulami na nohách. Je to skôr support alebo skirmisher.
 
Konferenciu nám zakončilo zopár noviniek o Starcraft: Legacy of The Void. Hra vyjde ešte tento rok a jej hlavným hrdinom bude Artanis. Hra a pozrie na príbeh Protossov a bude samostatne spustiteľná. Podobne už funguje aj Heart of The Swarm. Okrem toho nám Blizzard predstavil aj dvojicu nových jednotiek a nový režim Allied Commanders, ktorý predstavuje mix misií v štýle kampane a kooperácie, ktorý je vhodný aj pre nováčikov, nie len pre veteránov série. Prvými troma veliteľmi sú Jim Raynor, Sarah Kerrigan a Artanis.


Zopár fotiek z konferencie Gamescom v stáji Blizzard.
 

 

 

 


 

Kontaktujte nás

tel. :+421 902 930 906
e-mail : Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
facebook page: 
https://facebook.com/spolocnostKONTIKI