Novinky z gamescomu ohľadom Guitar Hero® Live !

     Activision sa po rokoch so značkou Guitar Hero snaží priniesť zmeny, ktoré hru posunú po grafickej stránke viac k súčasnej generácií konzol a zároveň upravia hrateľnosť. Jednoduché koncertné haly zaplnené postavami s pár polygónmi, ktoré sa tvárili ako členovia vašej kapely, nahrádzajú v Guitar Hero Live reálne zábery.

 
 Tu už stojíte na reálnom pódiu, okolo vás kráčajú skutoční ľudia s gitarou či mikrofónom v ruke. Za bicími sedí skutočný bubeník, ktorý sa vám pred prvými údermi do činelov pozerá priamo do očí. A to isté sa týka aj publika. Fanúšikovia z mäsa a kostí si naplno užívajú váš koncert, alebo teda ani veľmi nie. Ak sa vám práve nedarí, rýchlo vás pošlú späť domov.
 
Grafickú zmenu víta však každý. Už ju bolo treba a hra so skutočným prostredím naberá úplne iný rozmer. Ako som však spomenul už v prvej vete, zmeny nastali aj po hrateľnostnej stránke a práve toho sa najmä verní fanúšikovia najviac boja. Klasické gitary z predošlých Guitar Hero hier totiž autori zahodili a vytvorili nové. Päť rôznofarebných tlačidiel nahrádza šesť dvojfarebných. Tento raz ale nie sú poukladané vedľa seba, ale v dvoch radách pod sebou. Ide teda o menšiu plochu, na ktorej je potrebné striedať prsty - a práve preto začali hráči biť na poplach, že sa tým hra podstatne zjednoduší.
 
Pri prezentácii na Gamecome autori ako prvé samozrejme spomenuli práve zmeny na gitare a teda aj v ovládaní. Pre dvojrad po tri tlačidlá sa rozhodli z toho dôvodu, že veľmi veľa hráčov malo problém zvládnuť správne ovládať štyri prsty a prípadne sa aj medzi jedným tlačidlom presúvať. A teda áno - ak si v novom Guitar Hero Live nastavíte ľahkú obtiažnosť, hra vás veľmi trápiť nebude, kedže budete mať na starosti iba dolný rad (bielych) tlačidiel. Keď však patríte medzi skúsenejších hráčov a zvolíte si jednu z vyšších obtiažností, budete musieť zvládať rôzne prechody medzi oboma radmi tlačidiel, čo vo viacerých prípadoch nie je vôbec jednoduché. Pre nováčikov je hra rozhodne prístupnejšia, no na svoje si prídu aj hard-core hráči. Každopádne, týmto spôsobom autori chceli aspoň určitou formou nasimulovať stláčanie akordov na skutočnej gitare. Zamrzí len chýbajúca spätná kompatibilita, ktorá je ale v tomto prípade pochopiteľná.
 
Okrem toho, že sa budeme môcť vydať s kapelou na dva festivaly - Rock the Block (USA) a SoundDial (UK), Guitar Hero Live bude obsahovať aj nový herný režim - Guitar Hero TV, kde pódiové vystúpenia nahrádzajú videoklipy daných pesničiek. V tomto režime je k dispozícií viacero predpripravených kanálov so skladbami, ktoré sa pravidelne obmieňajú. V podstate sa jedná ako keby o rádio, v ktorom si môžete zvoliť niektorú z pesničiek a zahrať si ju. Po spustení začne hra automaticky vyhľadávať ďalších hráčov, ktorí vami zvolenú skladbu hrali, pričom ich skóre - a vaše umiestnenie - môžete vidieť priamo na obrazovke.
 
Nové Guitar Hero tak zatiaľ vyzerá dobre. Áno, zmenené ovládanie nemusí potešiť každého, no ak je to kvôli obavám z nižšej obtiažnosť, z prvých pár minút hrania to vyzerá, že nič také naozaj nehrozí. Guitar Hero Live sa dostane medzi hráčov 20. októbra, a to vo verziách pre PS4, PS3, Xbox 360, Xbox One a Wii U.
 

 

 

 

Viac informacií ohľadom Guitar Hero Live nájdete na stránke: https://www.guitarhero.com/game

 

 

 

 

 


 

 
 

Kontaktujte nás

tel. :+421 902 930 906
e-mail : Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
facebook page: 
https://facebook.com/spolocnostKONTIKI