PRO Evolution Soccer 2014: Úsvit novej éry

      Produkčný tím PES so sídlom v Tokiu vyvíja nový prístup ku futbalu posledné 4 roky a už teraz môže potvrdiť nový systém používaný firmou Kojima Production´s vo vydaní FOX Engine. Tím PES si vďaka tomuto enginu sľubuje väčší zážitok používateľa z hry.

     Nové spracovanie umožňuje plne využiť všetky aspekty hry, odstraňuje predošlé nedostatky a obmedzenia a dovoľuje producentom hru maximálne priblížiť ich predstavám o tvorbe a hrateľnosti hry na najvyššej úrovni. Hlavná „tekutá“ scéna je založená na sústavnom pohybe hráčov a výmeny pozícií, čo je charakteristickou črtou moderného prístupu ku futbalu. Teraz sa producenti zamerali na priebeh zápasov, od kľúčových hráčov až po úspech tímu a dobre prepracovanú taktiku hry. To všetko má dopomôcť začínajúcim amatérom vypracovať sa na mužstvo s ničivými výkonmi.

 

 

     Producenti sa už od samého začiatku tvorby PES zamerali na prepracovanie každého detailu hry, vytvorením nových štandardov pre futbalové tituly s nádychom čerstvosti a energie. S odvolaním sa na grafiku, už na prvý pohľad pokročilejšiu, je možné povedať, že metóda, ktorou bol PES vyvíjaný už od samého začiatku prináša úplne nový pohľad na hrateľnosť futbalových simulátorov v prostredí domova. Zmizli limity dátovými animačnými systémami a možnosťami umelej inteligencie a namiesto nich sa PES 2014 chváli centrálnym jadrom, ktoré perfektne znázorňuje mimiku, strach a odhaľuje schopnosti, ktoré vyvyšujú tých najlepších hráčov nad ich rovesníkov.

     Je 6 základných prvkov, ktoré posúvajú PES 2014 do pozície nového míľnika futbalových simulácií, vládnuci v oblasti od spôsobu, akým hráči preberajú a odovzdávajú loptu, psychologickej stránky hry, až po samotný pocit hráča zo samotného „hracieho dňa“:

- TrueBall Tech: PES prvýkrát vo sfére podobných herných simulácií všetko sústreďuje na loptu: jej pohyb, ako ju používajú samotní hráči. Od prvého dotyku po hladkú kontrolu nad loptou je možné odlíšiť stálejších hráčov od tých ostatných. Nie je to len o schopnosti dopredu čítať prihrávky, ale byť o krok vpred na každom centimetri trávnika. TrueBall Tech umožňuje hráčom zadržať, ale aj zraziť prihrávku použitím analógového ovládača s prepracovaným vyvážením. Hráči majú vo svojej absolútnej moci rozhodnutie o tom, v akej polohe bude ovládaný hráč preberajúci alebo prihrávajúci loptu.

- Motion Animation Stability System (M.A.S.S.): fyzický stret medzi hráčmi je živou súčasťou každej hry. Nový systém stability M.A.S.S. simuluje telesný kontakt s viacerými hráčmi na trávniku, ktorí sa navzájom vnímajú a reagujú tak na podnet protihráča. Simulátor má odteraz viac možností na dráždenie súpera, v ponuke sú klasické dotyky nohou, prípadne obľúbené skĺzačky.

- Srdce: Definovať to, čo robí futbal tak veľkolepým je zložité. Nie je to len vecou techniky, je to skôr o emocionálnom prežívaní. Zápasy môžu byť impozantné pre hosťujúce mužstvo, kedy je podpora domácich hráčov od ich fanúšikov natoľko burcujúca, že dvanástka na ihrisku je každou minútou poháňaná vpred až ku víťazstvu. Každý hráč na ihrisku disponuje psychickými vlastnosťami v závislosti na hernom prejave a štýlu hry, kedy pri zlyhaní na trávniku prichádza na rad jasný nesúhlas či podpora od fanúšikov na tribúnach.

- PES ID: predchádzajúca verzia simulátora PES 2013 nastavila novú latku realistickému spracovaniu so zahrnutým PES ID systémom. Po prvýkrát môžu hráči rozlíšiť konkurentovu zmenu v hernom a kondičnom štýle. Štýl, akým sa hráči pohybujú, akým pracujú s loptou sú nosnými poznávacími znameniami medzi jednotlivými hráčmi za konzolou.

- Tímová hra: Producenti strávili roky konzultáciami s futbalovými fanúšikmi a hráčmi, aby sprostredkovali kľúčové aspekty série a dodali hre širokú škálu vylepšení. Celková hrateľnosť PES bola na základe týchto poznatkov vylepšená do takej miery, že samotná taktika súboja je menená už počas samotného prebiehajúceho zápasu. Tieto poznatky boli naplno prenesené na ihrisko, kde hráčom umožňujú plnú taktickú kontrolu vo všetkých oblastiach ihriska.

- Jadro: Nový systém takisto umožňuje dodať hre realistickejší vzhľad. Priame kopy a penalty prešli radikálnou zmenou. Pokutové kopy odteraz používajú zameriavač meniaci sa v závislosti na strelcových schopnostiach zvoliť si umiestnenie lopty. Brankár má možnosť vydať sa v ústrety lopte, keď strelec nie je dostatočne silný na prudkú strelu na bránku.

 

 

     V PES 2014 sa po prvýkrát objavuje možnosť zahrať si Ázijskú ligu majstrov (Asia Champions League) priamo s oficiálnymi klubmi, ktoré v tejto lige pôsobia. Hra ponúka množstvo vylepšení, ktoré však budú predstavované postupne, nakoľko predstavujú obrovský skok pre fanúšikov tohto žánru. PES 2014 vychádza na PlayStation®3, Xbox 360®, Windows PC and PlayStation®Portable.

Kontaktujte nás

tel. :+421 902 930 906
e-mail : Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
facebook page: 
https://facebook.com/spolocnostKONTIKI